nba

Perubahan adalah Kunci dalam NBA Handicapping

Statistik adalah satu perkara, tetapi sesuatu yang tidak muncul di lajur NBA stat adalah perubahan yang berlaku. Perubahan bimbingan, kecederaan, pergeseran strategik, semua perkara ini dapat mengubah prestasi pasukan, baik secara langsung maupun tidak. Seattle baru saja memecat jurulatih mereka, jadi seseorang perlu terus mengetahui bagaimana pasukan ini bertindak balas terhadap pelatih baru Bob Hill. Adakah dia akan melambat, menjadikan mereka bermain lebih baik di bawah jumlah keseluruhan? Adakah dia akan membuat pertukaran barisan? Bulan lalu kakitangan bimbingan Cleveland Cavalier bekerjasama dengan pasukan untuk lebih agresif dalam pertahanan. Cav muda mempunyai banyak pilihan ofensif dan jelas bahawa jika mereka meningkatkannya, ia harus berada di tahap pertahanan. Perhatikan bahawa Cavs berada di kedudukan 6-0 di bawah jumlah keseluruhan.

Dan mengenai Cavs, perubahan lain berlaku minggu ini yang tidak muncul dalam statistik keseluruhan mereka download malaysia mega888 on here !! . Penjaga Cleveland Larry Hughes akan kehilangan enam hingga lapan minggu berikutnya dengan jari yang patah. Penjaga berusia 26 tahun itu, yang menandatangani kontrak dengan Cleveland sebelum permulaan musim, adalah penjaring kedua pasukan, dengan purata 16.2 mata dan 3.9 assist. Adakah ini akan mempengaruhi pasukan di kedua-dua hujungnya? Atau adakah mereka mempunyai kedalaman yang cukup untuk mengimbangi beberapa minggu tanpa ketinggalan? Hughes memulakan 28 perlawanan pertama untuk Cavaliers sebelum terlepas perlawanan Rabu di Milwaukee. Damon Jones bermula di tempat Hughes. Kadang-kadang pasukan mempunyai kedalaman kualiti yang cukup untuk mengatasi kecederaan seperti itu, sementara masa lain kerugian dapat mempengaruhi kelab.

The Milwaukee Bucks tanpa penjaga point TJ Ford, yang akan keluar sehingga tiga minggu setelah kaki kirinya terseliuh. Ford adalah pembuat permainan muda yang hebat dan mempunyai kesan terhadap kesalahan uptempo ini. Walau bagaimanapun, Bucks mempunyai penjaga yang lemah di Mo Williams yang melangkah masuk untuk Ford. Mereka mungkin jenis pasukan yang dapat menyesuaikan diri dengan cepat dan tidak ketinggalan. Sebaliknya, perhatikan juga, kerana Bucks memasuki hujung minggu dengan larian 2-3 SU, 1-4 ATS.

Satu pasukan yang kehilangan pemain utama adalah Rockets. Pusat Houston Yao Ming menjalani pembedahan jari kaki pada 19 Disember dan dia adalah salah satu pemain penting yang tidak dapat anda ganti, dengan segala hormatnya kepada penuaan Dikembe Mutombo. Kesalahan dan pertahanan Rockets menderita parah, hingga bangkit minggu ini dengan kemenangan besar di Washington dan Cleveland. Tetapi adakah ia akan berterusan? Kadang-kadang pasukan memerlukan sedikit masa untuk menyesuaikan diri apabila pemain keluar, tetapi kemudian mencari alur. Pada masa lain, ini adalah kebetulan, jadi keadaan kesihatan Houston dan pengeluaran yang menyinggung patut diperhatikan dengan teliti. Ming telah memulakan latihan ringan dan berharap dapat kembali beraksi dalam dua hingga tiga minggu. Oddsmaker juga boleh memberi pampasan berlebihan, dan menyedari bahawa Houston berada 14-4 ATS di jalan raya!

Denver Nuggets telah mengalirkan air dengan pelbagai jenis kecederaan. Pemimpin pemulihan NBA Marcus Camby menjalani pembedahan minggu lalu di bahagian kelingking kanannya yang patah, dan akan kembali minggu depan. Camby berada di tengah musim terbaiknya, dengan purata 16.3 mata dan 12.9 lantunan dan 3.12 blok permainan. The Nuggets telah kehilangan pemain depan Nene Hilario untuk musim ini kerana kecederaan lutut, Kenyon Martin ketinggalan 10 perlawanan dengan lutut yang teruk, Earl Boykins baru-baru ini ketinggalan enam perlawanan dengan hamstring yang ditarik dan Greg Buckner ketinggalan tiga dengan pangkal paha. Dengan gelanggang depan mereka berantakan, Nuggets terpaksa pergi dengan barisan kecil, bermain lebih banyak zon dan penembak dua pasukan, menjadikan mereka rentan baik di kaca dan di perimeter. Perhatikan bahawa Denver baru sahaja bermain 5 permainan rumah terus – dan hanya tinggal 2-3 SU / ATS! Bagaimana mereka akan bermain dalam perjalanan jalan raya seterusnya? Perubahan dan penyesuaian berlaku secara berterusan, dan orang kurang upaya yang cerdik perlu terus mengikuti dan menilai keseluruhan perubahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *